• Forside
 • Det sker
 • Leder du efter arrangementer?

  Gå til arrangementsøgning

  "Hvis der ikke var tid til en snak så ville rugbrød få fartstriber" 

  Bliver du også nysgerrig, når du læser digtet ovenfor? Så kom ud og oplev kløverstierne i Filskov, hvor du både får en naturoplevelse af de helt store, og samtidig får lidt at tænke over på ruterne.

  Kløverstierne i Filskov er en helt særlig perle med poesi og oplevelser. Planlæg din tur her på siden og find ud af, hvad du kan opleve på de 4 ruter.

  Der er også mulighed for at læse mere om fortællingerne fra Filskovs borgere og på de enkelte rute-sider, kan du finde links til Endomondo.

  Alle digtene på elementerne er skabt af digter Carsten René Nielsen. Teksterne på pælene på ruterne er skabt af lokale frivillige, og følger temaet fra den enkelte rute.

  Kløverstierne i Filskov har et helt særligt præg. Det er nemlig borgerne i byen der i et tæt samarbejde med Billund Kommune, og arkitektfirmaet Gustin A/S har virkeliggjort en vision om at skabe liv og aktivitet i den bynære natur.
  Dette er gjort med støtte fra Nordea fonden, Friluftsrådet samt Billund Kommune.

  Du kan læse mere om Kløverstierne på Billund Kommunes hjemmeside.

  Blå Rute: Natur og Mennesker

  Hvis engle købte hårshampoo her så ville koteletterne blive søvnige.

  På den blå rute kommer du igennem et karakteristiske landskab med marker, plantager og enge langs Omme Å.

  Her kan du opleve hvordan mennesker gennem tiden har påvirket natur og landskab.

  På turen gennem den østlige del af Filskov by passerer du kirken, missionshuset, plejehjemmet og byens ældste skolehus.

  Omme Å har et naturligt og varieret forløb, og er en af de helt særlige åer i Billund Kommune. På den blå rute passere du åen og får et indblik i, hvad vandets kraft kan gøre ved landskabet.

  Læs mere om den blå rute på Billund Kommunes hjemmeside.

  Rød Rute: Sport og Motion

  Hvis man aldrig fik ondt i røven så ville cykelkurve være obligatoriske ved stjernetouren. Dette er et af teksterne fra madpakkehus ved mountainbikebane på den røde rute.

  Den røde rute er velegnet til både gående og cyklister. Teksterne på rutens infopæle lægger op til motion, leg og bevægelse. Rutens historiske fortællinger spænder fra oldtidsgrave, fattige hedebønder, sjove skolehistorier og et flystyrt fra 2. Verdenskrig.

  På ruten kommer du forbi en 4 km lang mountainbike bane lavet af de lokale cykelryttere, der har lagt mange frivillige kræfter i at skabe en udfordrende bane.

  Ved mindesmærket, der ligger i den nordlige del af ruten, kan du læse mere om et helt særligt flystyrt fra 2. Verdenskrig, hvor et engelsk bombefly blev skudt ned.

  Mindesmærket er markeret med en sten rejst af lokalarkivet samt af en søjlehal lavet som et element på ruten.

  Læs mere om den røde rute på Billund Kommunes hjemmeside.

  Sort Rute: Dyreliv

  På den sorte rute kan du opleve tamme og vilde dyr fra nær og fjern. På ruten kommer du tæt på dyreskoven, mosen og det nye fugletårn ved Hjortlund Sø. Ved ”Dyrenes Verden” kan du se mere eksotiske dyr og fugle.

  På den sorte rute passerer du forbi en lysning i skoven, hvor du kan samles med vennerne, eller bare tage et hvil og kigge op i trækronerne. Her er nemlig en samling af hængekøjer, der inviterer til leg, sjov og fordybelse i skovens dybe stille ro.

  Længst syd på ruten kommer du til et fugletårn ved Hjortlund Sø. Her kan du se ud over søens blikstille vand, og studere hættemågekolonien, der opholder sig derude.

  Læs mere om den sorte rute på Billund Kommunes hjemmeside. 

  Grøn Rute: Skolesporet ved mergelgraven

  Den grønne rute er anlagt som skolespor i samarbejde med Filskov Friskole. Ruten har sin egen folder, der er udarbejdet af elever fra 7. klasse. Ruten fører forbi skolen, ned til åen og rundt om Mergelgraven. Teksterne på rutens infopæle er inspireret af forskellige eventyr.

  På den grønne rute kommer du forbi den mytiske Mergelgrav, hvor du kan tage et hvil på siddeelementet, og kigge ud over vandet.

  Ruten leder dig også ned til vandløbet, hvor der er lavet en platform på brinken. Herfra kan man blandt andet fiske. Hvis du vil fiske, kræver det et fisketegn samt tilladelse fra lodsejeren.

  Læs mere om den grønne rute på Billund Kommunes hjemmeside.

  Se folderen om Kløverstierne i Filskov