• Forside
 • Det sker
 • Leder du efter arrangementer?

  Gå til arrangementsøgning

  Gran Fondo køres i weekenden den 23. og 24. juni 2018, og tilmeldingen til løbet begynder den 15. januar.

  DM Ugen sidste år bød på trafikale problemer om torsdagen, hvor der var enkeltstart, men rent sportslig forløb mesterskaberne perfekt og de danske stjerner var begejstret for de lukkede ruter som var en del af DM. Danmarks Cykle Union (DCU) var da heller ikke i tvivl om, at man gerne ville til Grindsted igen.

  - DM Ugen var et stort arrangement, men Grindsted Cykel Motion viste de kunne løse opgaven som arrangør, og samarbejdet med Billund Kommune var rigtig godt, så vi glæder os til igen at komme til Grindsted og selv om Gran Fondo er noget helt andet end DM Ugen, så kan byen og hele kommunen godt glæde sig til en stor cykelbegivenhed, fortæller Jens Kasler, der er eventmanager i DCU.

  Grindsted som cykelby

  Hos Grindsted Cykelmotion glæder man sig til endnu en gang at sætte Grindsted og Billund Kommune på landkortet som cykelby.

  - Gran Fondo minder om Sydbank Stjerne Tour De Grindsted, som vi år kører for 26. gang den 5. maj i år, og en del af ruten er da også den samme med udfordringer ude omkring Blue Horse og Tørskind, men derudover er Gran Fondo et internationalt løb med deltagere fra mange lande og samtidig får vi så en afdeling af Post Cup, så det bliver en stor cykelweekend, siger Keld Bøgh, der er en del af arrangørgruppen hos Grindsted Cykel Motion (GCM).

  Grand Fondo cykelruten

  I forhold til DM Ugen køres Gran Fondo udelukkende lørdag og søndag, derudover er der lavet ruteændringer for at imødegå de trafikale udfordringer og endelig er det kun enkeltstarten, der køres på lukket rute.

  - DM Ugen var stort, og alene den direkte TV-transmission af søndagens løb gav en fantastisk præsentation af vores område og vi har fået megen ros for arrangementet. Men der var også forståelig kritik som især omhandlede torsdagen. Den har vi lyttet til og vi har lavet ruteændringer og der er budget til tidligere og mere information, men selvfølgelig vil man stadig mærke, der køres cykelløb, men også at der er fest, stemning og mange mennesker i vores byer, siger Borgmester Ib Kristensen.

  Og der er lagt op stemning og fest ikke alene i Grindsted, men også i Hejnsvig, Vorbasse, Filskov og Sdr. Omme, der alle får besøg af rytterne.

  Af hensyn til turismen kommer Gran Fondo ikke gennem Billund, men Billund kan igen i 2018 se frem til Internationale Børnekulturdage og derudover er også en sportsevent på vej til byen i starten af juni.

  Mere om Gran Fondo

   Fakta

   Gran Fondo er et UCI World Series løb. Der køres i 8 aldersklasser, og løbet tæller som kvalifikation til UCI Grand Fondo World Championschips finalen, der køres i Varese i Italien i september.

   De første 25 procent i hver aldersgruppe er kvailificeret til finalen i Varese.

   Der er køres en enkeltstart på 28,1 kilometer på en lukket rute om lørdagen. Se ruten her.  

   Derudover er der en medio rute på 119 kilometer og en fuld distance på 177,5 kilometer med 1.179 højdemeter. Se ruten her. 

  Publiceret: Onsdag, 10. januar, 2018