• Forside
 • Det sker
 • Leder du efter arrangementer?

  Gå til arrangementsøgning

  I skolernes efterårsferie er det på Karensminde på tide at få fyldt fadeburet op til vinterens komme. Derfor skal der slagtes,  brygges øl og presses æblemost.

  Kartoffelferie

  Efterårsferien er den gamle kartoffelferie, og traditionen tro, skal der også tages kartofler op. Der er brug for alle hænder, som kom og hjælp.
  I kan også prøve kræfter med at snitte jeres egne roelygter, der kan lyse op i efterårsmørket, eller I kan arbejde med træ og prøve aktiviteter i stuehuset og i smedjen.

  Hestevogn, kreativt værksted og kaffestue

  Har I brug for at hvile benene, så kan I nyde en tur sammen i hestevognen, eller I kan sidde og sysle i det kreative værksted. Kaffestuen er selvfølgelig også åben, så det muligt at få slukket tørsten ovenpå alle oplevelserne – måske kombineret med en af de lækre og kendte karensmindevafler.

  Særlige aktivitetsdage

  Tirsdag, onsdag og torsdag er særlige aktivitetsdage, hvor du blandt andet kan være med til at tage kartofler eller roer op i marken og snitte din egen roelygte. 

  Tirsdag d. 16. oktober kan du opleve ølbrygning, æblemost presning og slagtning af fjerkræ. 

  Onsdag d. 17. oktober slagtes en gris og i køkkenet laves medisterpølse og blodpølse. 

  Torsdag d. 18. oktober kan du komme til suppebuffet samt presse æbler til most. 

  Se mere om aktiviterne i efterårsferien på Billund Kommunes Museers hjemmeside.

  Showroom

  I udstillingsbygningen på den anden side af vejen, kan du nu opleve et helt særligt showroom dedikeret til de foreløbige planer for det nye Museumscenter Karensminde.

  Showroomet indeholder både tanker, ideer og tegninger, der alle illustrerer, hvordan man har tænkt det nye Museumscenter Karensminde ind i en større landskabelig sammenhæng, hvordan man har leget med at fortolke den hvide enggård, og hvilke funktioner og oplevelser de nye bygninger skal rumme.

  Museumscenter Karensminde har åbent alle dage i efterårsferien fra 10.00 - 16.00. 

  Publiceret: Tirsdag, 01. oktober, 2019

  Vi bruger cookies. Ved at bruge hjemmesiden accepterer du, at vi gemmer cookies på din computer. Vi har lavet en side, der forklarer mere om det

  OK