• Forside
 • Det sker
 • Leder du efter arrangementer?

  Gå til arrangementsøgning

  Tid og sted:

  Fra 3. april til 5. maj

  Billund Centret
  Hans Jensen 6, 7190 Billund

  Årets udstiller: Tine Kragh

  Tine Kragh tager dig med på rejse gennem hendes ordløse verden af naturmalerier, fyldt af poesi og naturlyrik. .

  Tine Kragh maler billeder, hvor der er rum til eftertænksomhed og eftertanke. Billederne er ikke narrative med færdige historier. Her er plads til at have sin egen fortælling.

  I billederne arbejder hun med den hvide farve som lys, derudover arbejder hun meget med overfladen og dyrker de mange lag, erfaringernes lag og overfladen fremstilles nogle gange meget mat og andre gange med en hel blank fernis – dette gør, at billederne skifter overflade og porøsitet som afgører billedets tilgang til åben og lukkethed. Billederne ændrer også karakter i forhold til konteksten – og påvirkes – især af det lys man ser dem i.

  Tine Kragh siger: ”Mine billeder er æstetiske, og ikke kun smukke og dekorative, jeg ønsker de rummer en dybde og stræber efter at finde det poetiske, det skønne i billedet, som skaber ro og fred og eftertænksomhed, jeg deler ikke avantgardens opfattelse af kunst, at den skal provokere eller rykke grænser. Skønheden kan, hvis den er vellykket virke berigende… helende i en omskiftelig verden, fuld af voldsomme ting, der fjerner os fra skønheden. ”

  Tine Kragh har arbejdet med sin kunst rundt i hele Europa – f.eks. legatophold i “San Cataldo” Scala, Italien, ”Fundation Danoise” Paris, Frankrig, “Villa Bergshyddan” Stockholm, Sverige og legatophold i Danmark så som: Hald hovedgård, Løgumkloster, Jeckels hotel.
  Hun er uddannet på Københavns Universitet, hvor hun har studeret Kunsthistorie, og er cand.mag. og på Det Kongelig Danske Kunstakademi, København, undervisning i fresco og stuccolustre teknik af Pontus Kjerrmann.

  Tine Kragh har haft mange udstillinger i Danmark, for eksempel Charlottenborgs forårsudstilling, Rundetårns udstillingssted, Art Forum og i galleriet Galleri gl. Lejre.
  Hun har udført en stor facadeudsmykningsopgave i “Tivoli” København, til arkitekten Søren Robert Lund

  Publiceret: Mandag, 18. marts, 2019